bahan-bahan:
4 biji epal hijau/merah
2 sudu teh serbuk kayu manis
4 sudu gula perang
1/3 buku mentega Buttercup
4 cawan tepung gandum
buah beri Kering
buah pic Kering/ apricot
sedikit olive oil
Cara-cara:
1. Kupas dan potong kesemua epal dan apricot.
2. Panaskan kuali,cairkan 3 sudu buttercup dan masukkan buah yang telah dipotong tadi. masukkan juga 2 sudu teh serbuk kayu manis dan 3 sudu gula perang.
(aroma cinnamon sgtlah masyuk!)

3. Sapukan sedikit olive oil dikeliling bekas dan letakkan kesemua bahan tadi didalam bekas kaca tahan panas untuk dimasukkan ke dalam ketuhar.

3. Asingkan tepung dan mentega Buttercup didalam bekas lain serta gaul sehingga sebati.
4. Selepas siap digaul,letakkan di dalam bekas kaca tahan panas yang diisi dengan bahan-bahan diatas tadi.Cucuk dengan garfu supaya bahagian dalam masak dengan sempurna.

5.Bakar didalam ketuhar selama 15 minit menggunakan api atas.
6.Senangkan? selamat mencuba! ^_^
Cadangan hidangan : Boleh juga dimakan bersama dengan aiskrim

SELAMAT MENCUBA!!! (^_*)
3. Sapukan sedikit olive oil dikeliling bekas dan letakkan kesemua bahan tadi didalam bekas kaca tahan panas untuk dimasukkan ke dalam ketuhar.
3. Asingkan tepung dan mentega Buttercup didalam bekas lain serta gaul sehingga sebati.
4. Selepas siap digaul,letakkan di dalam bekas kaca tahan panas yang diisi dengan bahan-bahan diatas tadi.Cucuk dengan garfu supaya bahagian dalam masak dengan sempurna.
5.Bakar didalam ketuhar selama 15 minit menggunakan api atas.
6.Senangkan? selamat mencuba! ^_^
Cadangan hidangan : Boleh juga dimakan bersama dengan aiskrim

SELAMAT MENCUBA!!! (^_*)
Salam...
ReplyDeletemabruk ya ukhti :)
p/s : bawak khamis ni boleh????hehe